Utrecht Religie Forum: Wat gebeurt er met kerkelijk interieur als een kerk sluit? (postponed)

14 March, 2020

Op Dinsdag 28 April zou de volgende editie van het Utrecht Religie Forum plaatsvinden. In verband met de huidige maatregelen omtrent het Coronavirus moet de lezing helaas geannuleerd worden. Hetzelfde geldt voor toekomstige edities van het Utrecht Religie Forum, tenminste tot en met de zomervakantie. Het is onze intentie om in het najaar met dit onderwerp verder te gaan, mits de omstandigheden het tegen die tijd toelaten. Houd de event-pagina van deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe aankondigingen.

Wat gebeurt er met kerkelijk interieur als een kerk sluit?

Als een kerkgebouw de religieuze functie verliest, waar komen de kerkelijke objecten dan terecht? Rooms-katholieke kerken hanteren procedures die moeten voorkomen dat kerkelijk objecten ‘in verkeerde handen’ komen. Hoe gaat dat in zijn werk? Bij meervoudig gebruik van een kerkgebouw, een protestantse optie, ondergaan kerkelijke objecten ook een verandering. Wat zegt dit over de plaats van religie in de samenleving?

Birgit Meyer leidt het project “Religious Matters in an Entangled World” waarbinnen de sprekers hun onderzoek uitvoeren.

Datum: Nader bekend te maken

Sprekers: Birgit Meyer, Jerrold Cuperus en Elza Kuyk

Aanvang: 20.00 uur

Plaats: wordt nog nader bekend gemaakt

Toegang: gratis (aanmelden is niet nodig)