Online KNAW-webinar over religie, wetenschap en politiek in tijden van Corona op 4 September

19 August, 2020

De KNAW (Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen) organiseert een online webinar over ”Religie, wetenschap en politiek in tijden van Corona”. Het digitale evenement zal op 4 September a.s. tussen 19.00 en 20.15 plaatsvinden via Zoom. De voertaal is Nederlands.

Thema en sprekers

Crises en pandemieën dagen mensen uit naar de zin van leed te vragen. Gelovigen beantwoorden die vragen vaak vanuit hun levensovertuiging, maar verhouden zich ook – al dan niet wantrouwig – tot wetenschap en staatsbeleid. In dit webinar bekijken we hoe de relatie tussen religie, wetenschap en politiek in en door de coronacrisis wordt ge(her)definieerd.

Sprekers op dit evenement:

  • Beatrice de Graaf, hoogleraar geschiedenis van internationale betrekkingen, Universiteit Utrecht – Coronavirus en de hand van god/de goden: de theodicee revisited?
  • Birgit Meyer, hoogleraar religiewetenschappen, Universiteit Utrecht – Religie en pandemie
  • Pooyan Tamimi Arab, universitair docent religiewetenschappen, Universiteit Utrecht – Secularisering en het coronavirus in Iran
  • Joas Wagemakers, universitair hoofddocent Islam en Arabisch, Universiteit Utrecht – Moskeeën en het coronavirus: tussen pragmatisme, piëteit en politiek

Aanmelding

Dit evenement staat open voor collega’s, studenten en andere geïnteresseerden. Deelname is gratis; het is alleen verplicht om vóór 4 September (18h) het aanmeldingsformulier in te vullen. Bevestiging volgt via het door u opgegeven e-mailadres.

Dit evenement staat ook geagendeerd op de website van de KNAW.